Urządzenia i Akcesoria
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
80 g cebuli
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
300 g różyczek brokułu
-
1 kostka bulionu grzybowego (na 0,5 l), pokruszonej1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
400 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżki migdałów, w płatkach
-
110 g mleczka kokosowego
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 szczypty imbiru, suszonego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 2 porcja
Sód
1761.1 mg
Białko
17.5 g
Kalorie
2672.7 kJ /
638.8 kcal
Tłuszcz
46 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
19.7 g
Węglowodany
37.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa krem i chipsy z batata (TM7, TM6)
35 min
Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM5)
45 min
Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM6, TM7)
45 min
Zupa krem z groszku i sezamowy łosoś
1 godz.
Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem
45 min
Kremowa zupa z groszku
40 min
Zupa krem z buraków
45 min
Zupa krem z glazurowanymi różyczkami kalafiora
45 min
Kremowa zupa pieczarkowa
25 min
Jesienna zupa z pieczonego kalafiora i soczewicy
50 min
Zupa z batatów i dyni z grzankami ziołowymi
50 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min