
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
1 porcja
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół40 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia10 g
-
pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki280 g
-
wody120 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM½ łyżeczki
-
sera burrata pokrojonego na kawałki (ok. 60 g)½ kulki
-
oregano, suszone do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
384 kcal /
1606.8 kJ
Białko
16.5 g
Tłuszcz
28.9 g
Węglowodany
17.1 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Sód
991.9 mg