Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

4.3 50 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
3 porcje

Składniki

  • 60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 300 g makaronu, suchego, typu spaghetti
  • ⅔ - 1 ¼ ząbka czosnku
  • 60 g selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki
  • 60 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 60 g kostek boczku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 240 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • woda do gotowania makaronu
  • ⅔ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
  • 240 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 60 g koncentratu pomidorowego
  • 30 g czerwonego wina, wytrawnego
  • 1 liść laurowy, suszony
  • ⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ⅓ - ⅔ łyżeczki cukru
  • liście bazylii, świeże do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1043.1 mg
Białko 38.5 g
Kalorie 3559.3 kJ / 850.7 kcal
Tłuszcz 38.9 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 12.6 g
Węglowodany 86 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...