Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti Bolognese
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
400 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
¾ - 1 ½ ząbka czosnku
-
80 g selera naciowego pokrojonego na 1 cm kawałki
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
80 g kostek boczku
-
40 g oliwy z oliwek
-
320 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
woda do gotowania makaronu
-
¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
320 g krojonych pomidorów, z puszki
-
80 g koncentratu pomidorowego
-
40 g czerwonego wina, wytrawnego
-
1 liść laurowy, suszony
-
⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
⅓ - ¾ łyżeczki cukru
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
962.3 mg
Białko
38.5 g
Kalorie
3555.6 kJ /
849.8 kcal
Tłuszcz
38.9 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Węglowodany
85.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wolno gotowany gulasz wołowy z dynią i papryką (z osłoną noża miksującego)
5 Std. 45 Min
Klasyczny wolno gotowany sos boloński
5 Std.
Gulasz wołowy (z osłoną noża miksującego), „ryż” kalafiorowy; Bezglutenowe ciasto cytrynowe
1 Std. 45 Min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym (z osłoną noża miksującego)
1 Std. 20 Min
Zapiekanki z pieczarkami i serem
40 Min
Makaron w sosie bolońskim
40 Min
Spaghetti z sosem bolognese z orzechów
35 Min
Gulasz wieprzowy
50 Min
Gulasz z ziemniakami
45 Min
Sos boloński
55 Min
Potrawka z kurczaka (Étouffée)
45 Min
Ryż z kurczakiem curry
55 Min