Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
380 g różyczek brokułu
-
480 g makaronu, suchego, krótkiego np. penne
-
woda osolona, do gotowania
-
380 g tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy
-
6 filety z anchois, w oleju (opcjonalnie) odsączone z zalewy
-
3 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
750 g mleka
-
60 g mąki pszennej
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
90 g sera żółtego, pokrojonego na 3 cm kawałki90 g sera gruyère pokrojonego na 3 cm kawałki
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
452.2 mg
Białko
35.5 g
Kalorie
2660.8 kJ /
635.5 kcal
Tłuszcz
20.8 g
Błonnik
43.4 g
Tłuszcz nasycony
7.9 g
Węglowodany
77.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZAPIEKANKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zapiekanka z kalafiorowymi klopsikami i kiełbasą drobiową
1 godz. 20 min
Warzywna zapiekanka z łososiem
55 min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Spaghetti à la carbonara ze szparagami
35 min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Kremowe ziemniaki z kalarepą
40 min
Zapiekanka z mieloną wołowiną i kalafiorem
1 godz.
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40 min
Paczuszka z łososiem i porem z ziemniakami
1 godz.
Zapiekanka z tortellini
30 min
Penne z tuńczykiem i oliwkami w sosie pomidorowym
35 min
Makaron w sosie śmietanowo-serowym z suszonymi pomidorami
45 min