Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
6 porcji
Składniki
-
380 g różyczek brokułu
-
480 g makaronu, suchego, krótkiego np. penne
-
woda osolona, do gotowania
-
380 g tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy
-
6 filety z anchois, w oleju (opcjonalnie) odsączone z zalewy
-
3 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
750 g mleka
-
60 g mąki pszennej
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
90 g sera żółtego, pokrojonego na 3 cm kawałki90 g sera gruyère pokrojonego na 3 cm kawałki
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
452.2 mg
Białko
35.5 g
Kalorie
2660.8 kJ /
635.5 kcal
Tłuszcz
20.8 g
Błonnik
43.4 g
Tłuszcz nasycony
7.9 g
Węglowodany
77.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZAPIEKANKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40 min
Penne z tuńczykiem i oliwkami w sosie pomidorowym
35 min
Farfalle w sosie gorgonzola z gruszką i orzechami
25 min
Zapiekanka makaronowa z chorizo
55 min
Sałatka z kuskusem, bakłażanem i papryką
35 min
Spaghetti à la carbonara ze szparagami
35 min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM5)
1 godz. 10 min
Warzywna zapiekanka z łososiem
55 min
Zapiekanka z tortellini
30 min
Makaron w sosie śmietanowo-serowym z suszonymi pomidorami
45 min
Gnocchi z krewetkami w ziołowym sosie
30 min
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35 min