Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem

Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem

4.8 13 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje

Składniki

  • 130 g różyczek brokułu
  • 160 g makaronu, suchego, krótkiego np. penne
  • woda osolona, do gotowania
  • 130 g tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy
  • 2 filety z anchois, w oleju (opcjonalnie) odsączone z zalewy
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 250 g mleka
  • 20 g mąki pszennej
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 30 g sera gruyère pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 g sera żółtego, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 635.5 kcal / 2660.8 kJ
Białko 35.5 g
Tłuszcz 20.8 g
Węglowodany 77.8 g
Błonnik 43.4 g
Tłuszcz nasycony 7.9 g
Sód 452.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...