
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
2 porcje
Składniki
-
130 g różyczek brokułu
-
160 g makaronu, suchego, krótkiego np. penne
-
woda osolona, do gotowania
-
130 g tuńczyka, w oleju odsączonego z zalewy
-
2 filety z anchois, w oleju (opcjonalnie) odsączone z zalewy
-
1 ząbek czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
250 g mleka
-
20 g mąki pszennej
-
¼ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
30 g sera gruyère pokrojonego na 3 cm kawałki
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
635.5 kcal /
2660.8 kJ
Białko
35.5 g
Tłuszcz
20.8 g
Węglowodany
77.8 g
Błonnik
43.4 g
Tłuszcz nasycony
7.9 g
Sód
452.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPIEKANKI
9 Przepisów
Polska
Polska