Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
300 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
-
300 g batata pokrojonego w 2 cm kostkę
-
300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
200 g czerwonej cebuli pokrojonej w ósemki
-
40 g oliwy z oliwek plus 2 łyżki
-
2 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
1000 g wody
-
160 g kaszy bulgur
-
40 g pestek dyni
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
80 g rukoli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1256.6 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
1793.5 kJ /
428.7 kcal
Tłuszcz
18.8 g
Błonnik
11.1 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
59.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z bakłażanem i soczewicą
40 min
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
35 min
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10 min
Kluski jaglane ze szpinakiem i pomidorowe ragout
1 godz. 20 min
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym i serem feta
45 min
Sałatka z dynią i serem feta
30 min
Ryba w sosie słodko-kwaśnym z ryżem
1 godz. 5 min
Bowl z pieczonymi warzywami, czarnym ryżem i marynowanym tofu
1 godz.
Sałatka z kaszą bulgur i dynią na ciepło
50 min
Sałatka z jajkiem i spiralizowanym ogórkiem (TM5)
25 min