Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
300 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
-
300 g batata pokrojonego w 2 cm kostkę
-
300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
200 g czerwonej cebuli pokrojonej w ósemki
-
40 g oliwy z oliwek plus 2 łyżki
-
2 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
1000 g wody
-
160 g kaszy bulgur
-
40 g pestek dyni
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
80 g rukoli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1256.6 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
1793.5 kJ /
428.7 kcal
Tłuszcz
18.8 g
Błonnik
11.1 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
59.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30 min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM5)
45 min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM6, TM7)
45 min
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Wrapy z hummusem i rumienionymi warzywami
35 min
Sałatka z bakłażanem i soczewicą
40 min
Sałatka z kuskusem, bakłażanem i papryką
35 min
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM6, TM7)
1 godz.
Wrapy z hummusem i warzywami
1 godz.
Sałatka śródziemnomorska z tuńczykiem
40 min
Sałatka z makaronem orzo, serem feta i warzywami
30 min
Sałatka z kaszą bulgur i dynią na ciepło
50 min