Risotto z dynią i szpinakiem

Risotto z dynią i szpinakiem

4.4 12 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje

Składniki

  • 40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 200 g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej na kawałki
    200 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej na kawałki
  • 40 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 140 g ryżu do risotto np. arborio
  • 50 g białego wina, wytrawnego
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 80 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 2 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 471 mg
Białko 14.2 g
Kalorie 2097.7 kJ / 501.4 kcal
Tłuszcz 15.8 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 71.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...