Urządzenia i Akcesoria
Risotto z dynią i szpinakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
200 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej na kawałki200 g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej na kawałki
-
40 g cebuli
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
140 g ryżu do risotto np. arborio
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
500 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
80 g liści szpinaku baby, świeżych
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
471 mg
Białko
14.2 g
Kalorie
2097.7 kJ /
501.4 kcal
Tłuszcz
15.8 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
71.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1 godz.
Makaron z ciecierzycy z sosem dyniowym z fetą
35 min
Makaron ryżowy z lekkim sosem dyniowym i tofu
40 min
Kluski jaglane ze szpinakiem i pomidorowe ragout
1 godz. 20 min
Makaron w sosie dyniowym
45 min
Ryż ze szparagami, brokułami i pieczarkami
30 min
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40 min
Makaron z sosem z buraków i serem feta
40 min
Dorsz z ragout z nektarynek i pomidorów
25 min
Dyniowe pęczotto z kurczakiem i warzywami
1 godz.
Risotto z dynią i serem
50 min
Zupa dyniowa
25 min