Urządzenia i Akcesoria
Leczo z kurczakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
600 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 2 cm kostkę
-
2 płaskie łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
480 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
480 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
480 g bakłażana pokrojonego na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
500 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
¾ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
1 łyżeczka bazylii, suszonej
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1272.9 mg
Białko
38.7 g
Kalorie
1504.3 kJ /
359.5 kcal
Tłuszcz
12.3 g
Błonnik
9.4 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Węglowodany
23.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron orzo z kurczakiem i brokułami w sosie musztardowym
40 min
Makaron z brokułami i kurczakiem w sosie orzechowym
40 min
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowo-paprykowym
45 min
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35 min
Zupa bolońska
25 min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50 min
Potrawka z indykiem, warzywami i ryżem
50 min
Pikantna cielęcina z papryką
30 min
Kurczak curry z „ryżem” z kalafiora
25 min
Zapiekanka z mieloną wołowiną i kalafiorem
1 godz.
Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur
35 min