Urządzenia i Akcesoria
Makaron orzo z kurczakiem i brokułami w sosie musztardowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
-
400 g wody
-
100 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego w 2 cm kostkę
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g różyczek brokułu
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
10 g miodu
-
15 g musztardy Dijon
-
80 g makaronu suchego, typu orzo
-
bazylia, świeża do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1197.3 mg
Białko
36 g
Kalorie
2200.1 kJ /
525.8 kcal
Tłuszcz
9.2 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
75.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ryż z wieprzowiną i papryką
1 godz.
Spaghetti z pesto z awokado i wegańskim „parmezanem”
25 min
Penne z tuńczykiem i oliwkami w sosie pomidorowym
35 min
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowo-paprykowym
45 min
Leczo z kurczakiem
30 min
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry
35 min
Zapiekanka makaronowa z chorizo
55 min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
55 min
Zapiekanka z mieloną wołowiną i kalafiorem
1 godz.
Makaron z paprykowym sosem i chrupiącą ciecierzycą
45 min
Zapiekanka z tortellini
30 min
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30 min