Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur

Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur

3.2 54 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 200 g kaszy bulgur
  • 4 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1200 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
  • 40 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ¾ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
  • 2 łyżeczki oregano, suszonego
  • ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 400 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego w 2 cm kostkę
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1275.3 mg
Białko 31.3 g
Kalorie 1835.3 kJ / 438.6 kcal
Tłuszcz 13.4 g
Błonnik 10.8 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 52.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...