Urządzenia i Akcesoria
Pulpety w sosie marchewkowym z ziemniakami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
500 g mięsa mielonego z indyka, podzielonego na kawałki
-
1 jajko
-
20 g bułki tartej z białego pieczywa
-
¾ łyżeczki soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
450 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g selera pokrojonego na kawałki
-
500 g wody
-
10 g skrobi ziemniaczanej10 g skrobi kukurydzianej
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, lekkostrawnego, wykonanego w TM
-
700 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
-
koperek, świeży posiekany, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
681.7 mg
Białko
28.9 g
Kalorie
2306.3 kJ /
551.2 kcal
Tłuszcz
27.2 g
Błonnik
7.7 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
47.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Dieta lekkostrawna
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ryż z wieprzowiną i papryką
1 godz.
Kurczak w cytrynowym sosie z tagliatelle z cukinii (TM6, TM7)
30 min
Makaron shirataki (konjac) z ricottą i indykiem
20 min
Leczo z kurczakiem
30 min
Lekkostrawna potrawka z kurczaka, cukinii i marchewki z ryżem
1 godz. 10 min
Makaron z brokułami i kurczakiem w sosie orzechowym
40 min
Makaron z pesto z groszku
30 min
Makaron orzo z kurczakiem i brokułami w sosie musztardowym
40 min
Gulasz wołowy na piwie z knedlami serowymi
1 godz. 55 min
Bigos cygański
1 godz.
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min
Zupa z makaronem i pulpetami z indyka
40 min