Pulpety w sosie marchewkowym z ziemniakami

4.3 26 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego z indyka, podzielonego na kawałki
  • 1 jajko
  • 20 g bułki tartej z białego pieczywa
  • ¾ łyżeczki soli
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • 450 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 50 g selera pokrojonego na kawałki
  • 500 g wody
  • 10 g skrobi kukurydzianej
    10 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, lekkostrawnego, wykonanego w TM
  • 700 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
  • koperek, świeży posiekany, do podania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 681.7 mg
Białko 28.9 g
Kalorie 2306.3 kJ / 551.2 kcal
Tłuszcz 27.2 g
Błonnik 7.7 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 47.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...