Urządzenia i Akcesoria
Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
1000 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
100 g kaszy bulgur
-
2 ząbki czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
600 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
2 szczypty cynamonu, mielonego
-
200 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego w 2 cm kostkę
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1866.8 mg
Białko
31.3 g
Kalorie
1928.6 kJ /
461 kcal
Tłuszcz
15.9 g
Błonnik
10.8 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
52.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron orzo z kurczakiem i brokułami w sosie musztardowym
40 min
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowo-paprykowym
45 min
Leczo z kurczakiem
30 min
Kurczak po meksykańsku
55 min
Sycylijskie pulpety drobiowe w sosie pomidorowym z makaronem
40 min
Gulasz z ziemniakami
45 min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Kurczak w sosie orzechowym z makaronem
40 min
Potrawka z indykiem, warzywami i ryżem
50 min
Kurczak z warzywami z purée z batatów i sosem z nerkowców
1 godz.
Pulpety w sosie marchewkowym z ziemniakami
40 min
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry
35 min