Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur

Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur

4.4 21 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje

Składniki

  • 1000 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 100 g kaszy bulgur
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 600 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
  • 20 g koncentratu pomidorowego
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • 2 szczypty cynamonu, mielonego
  • 200 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego w 2 cm kostkę
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1866.8 mg
Białko 31.3 g
Kalorie 1928.6 kJ / 461 kcal
Tłuszcz 15.9 g
Błonnik 10.8 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Węglowodany 52.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...