Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami

Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami

4.3 3 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 sztuk

Składniki

  • 40 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 400 g wody
  • 130 g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej na 3 cm kawałki
    130 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 1 jajko
  • 50 g napoju roślinnego (np. migdałowego, owsianego)
  • 25 g oleju
  • 90 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 50 g ksylitolu
    50 g erytrytolu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • ¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 szczypta soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 103 mg
Białko 3.8 g
Kalorie 693.9 kJ / 165.9 kcal
Tłuszcz 8.5 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Węglowodany 21.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...