Urządzenia i Akcesoria
Dyniowe pancakes
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
220 g mąki pszennej pełnoziarnistej220 g mąki pszennej
-
300 g purée z dyni (patrz wskazówka)
-
200 g jogurtu naturalnego
-
3 jajka
-
30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
½ łyżeczki kardamonu, mielonego½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
olej do smażenia
-
miód do polania
-
orzechy włoskie, łuskane grubo posiekane, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
274.7 mg
Białko
13.9 g
Kalorie
1694.1 kJ /
404.9 kcal
Tłuszcz
10.4 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
65.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Z dynią na okrągło III
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wytrawne placki dyniowe
40 min
Wrapy z cukinii z serkiem i szynką (low carb)
45 min
Krem czekoladowy z serka wiejskiego
5 min
Purée z dyni (przepis podstawowy)
40 min
Muffinki marchewkowo-orzechowe z kremem śmietankowo-cytrynowym
1 godz.
Owsianka dyniowa
25 min
Wytrawne jajeczne mini frittaty z brokułami i boczkiem
45 min
Dyniowe chlebki maślane
1 godz. 5 min
Budyń malinowy
10 min
Lekkie muffinki jogurtowe z borówkami
30 min
Muffinki dyniowe z kruszonką
25 min
Dyniowe cynamonki
3 godz. 40 min