Dyniowe pancakes

4.7 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • 220 g mąki pszennej
    220 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 300 g purée z dyni (patrz wskazówka)
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 3 jajka
  • 30 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
    ½ łyżeczki kardamonu, mielonego
  • olej do smażenia
  • miód do polania
  • orzechy włoskie, łuskane grubo posiekane, do posypania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 274.7 mg
Białko 13.9 g
Kalorie 1694.1 kJ / 404.9 kcal
Tłuszcz 10.4 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Węglowodany 65.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...