Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z dynią i serem feta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
400 g wody
-
200 g dyni piżmowej, obranej, bez pestek, pokrojonej na 2 cm kawałki200 g dyni Hokkaido obranej, bez pestek, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
2 łyżki pestek dyni (ok. 20 g)
-
80 g rukoli
-
120 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
30 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych, pokrojonych w paski
-
15 g oliwy z oliwek
-
10 g białego octu winnego
-
15 g musztardy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
741.8 mg
Białko
13.4 g
Kalorie
1488.8 kJ /
355.8 kcal
Tłuszcz
24.8 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Węglowodany
24.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spiralizowana cukinia w kremowym pesto z awokado (TM7, TM6, TM5)
30 min
Kluski jaglane ze szpinakiem i pomidorowe ragout
1 godz. 20 min
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM6, TM7)
20 min
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25 min
Gruszki pod kruszonką
35 min
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM5)
30 min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM6, TM7)
45 min
Wegańska sałatka Cezar
40 min
Risotto z dynią i szpinakiem
35 min
Owsianka dyniowa
25 min
Sałatka z kuskusem, bakłażanem i papryką
35 min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min