Gofry dyniowe na mące ryżowej

Gofry dyniowe na mące ryżowej

5.0 3 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

Mus dyniowy
  • 400 g wody
  • 440 g dyni Hokkaido obranej, bez pestek, pokrojonej na 3 cm kawałki
    440 g dyni piżmowej, obranej, bez pestek, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 160 g mleka
Gofry dyniowe
  • 120 g mleczka kokosowego
  • 4 jajka
  • 40 g budyniu waniliowego, w proszku niesłodzonego
  • 180 g mąki ryżowej (patrz wskazówka)
  • 40 g erytrytolu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • olej do natłuszczenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 349 kcal / 1460.3 kJ
Białko 11.1 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 284.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...