Urządzenia i Akcesoria
Gofry dyniowe na mące ryżowej
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Mus dyniowy
-
400 g wody
-
440 g dyni piżmowej, obranej, bez pestek, pokrojonej na 3 cm kawałki440 g dyni Hokkaido obranej, bez pestek, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
160 g mleka
Gofry dyniowe
-
120 g mleczka kokosowego
-
4 jajka
-
40 g budyniu waniliowego, w proszku niesłodzonego
-
180 g mąki ryżowej (patrz wskazówka)
-
40 g erytrytolu
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
olej do natłuszczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
284.9 mg
Białko
11.1 g
Kalorie
1460.3 kJ /
349 kcal
Tłuszcz
10.3 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM5)
45 min
Dutch Baby (pieczony naleśnik) na napoju roślinnym z kremem daktylowym
1 godz. 45 min
Jaglane kulki kokosowe à la Rafaello®
2 godz.
Gofry jaglano-bananowe
45 min
Makaron z marchewki w sosie pomidorowym z oliwkami
20 min
Dynia faszerowana komosą ryżową (quinoa)
1 godz.
Żelki owocowe
25 godz. 10 min
Różowe gofry z kremem i owocami
30 min
Jaglany koktajl z tahini
15 min
Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami
1 godz. 5 min
Piernikowy pudding chia
3 godz. 10 min
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1 godz. 10 min