
Urządzenia i Akcesoria
Gofry dyniowe na mące ryżowej
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Mus dyniowy
-
400 g wody
-
440 g dyni Hokkaido obranej, bez pestek, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
160 g mleka
Gofry dyniowe
-
120 g mleczka kokosowego
-
4 jajka
-
40 g budyniu waniliowego, w proszku niesłodzonego
-
180 g mąki ryżowej (patrz wskazówka)
-
40 g erytrytolu
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
olej do natłuszczenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
349 kcal /
1460.3 kJ
Białko
11.1 g
Tłuszcz
10.3 g
Węglowodany
50 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Sód
284.9 mg