Żelki mango

Żelki mango

4.5 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
24 sztuki

Składniki

  • mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
    200 g
    200 g mango, mrożonego, w kawałkach, uprzednio rozmrożonego
  • cukru plus dodatkowa ilość do obtoczenia (opcjonalnie)
    50 - 80 g
  • oleju o neutralnym smaku
    1 łyżka
  • galaretki owocowej, w proszku, słodzonej o smaku mango, tropikalnym lub pomarańczowym (ok. 70 g)
    1 opakowanie
    20 g żelatyny w proszku, (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 41.1 kcal / 172 kJ
Białko 0.4 g
Tłuszcz 0.5 g
Węglowodany 8.9 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 1.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...