Urządzenia i Akcesoria
Żelki mango
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
24 sztuki
Składniki
-
200 g mango, mrożonego, w kawałkach, uprzednio rozmrożonego200 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
50 - 80 g cukru plus dodatkowa ilość do obtoczenia (opcjonalnie)
-
1 łyżka oleju o neutralnym smaku
-
20 g żelatyny w proszku, (patrz wskazówka)1 opakowanie galaretki owocowej, w proszku, słodzonej o smaku mango, tropikalnym lub pomarańczowym (ok. 70 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1.1 mg
Białko
0.4 g
Kalorie
172 kJ /
41.1 kcal
Tłuszcz
0.5 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
8.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Żelki owocowe
25 godz. 10 min
Tanghulu (szklane owoce)
40 min
Koreańskie tańczące kotki (jiggly cat pudding)
4 godz. 30 min
Kosmiczny tort
3 godz.
Lody tropikalne na patyku
4 godz. 5 min
Czekoladowe ciastka z nadzieniem waniliowym
1 godz. 40 min
Kostki z lasek cukrowych
24 godz.
Jajeczne gałki oczne na Halloween
15 min
Dyniowe bułeczki (Thermomix® Nester)
2 godz. 40 min
Mini serniczki z kremem mango
4 godz.
Muffinki dyniowe z kruszonką
25 min
Świąteczne trifle piernikowe
2 godz. 30 min