Żelki mango
TM5 TM6

Żelki mango

5.0 (2 oceny)

Składniki

  • 200 g mango, dojrzałego, pokrojonego na kawałki
    lub 200 g mango, mrożonego, w kawałkach, uprzednio rozmrożonego
  • 50 - 80 g cukru, plus dodatkowa ilość do obtoczenia (opcjonalnie)
  • 1 łyżka oleju o neutralnym smaku
  • 1 opakowanie galaretki owocowej, w proszku, słodzonej, o smaku mango, tropikalnym lub pomarańczowym (ok. 70 g)
    lub 20 g żelatyny w proszku (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
172 kJ / 41.1 kcal
Białko
0.4 g
Węglowodany
8.9 g
Tłuszcz
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
0.1 g
Sód
1.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy