Urządzenia i Akcesoria
Żelki mango
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
24 sztuki
Składniki
-
200 g mango, mrożonego, w kawałkach, uprzednio rozmrożonego200 g mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
50 - 80 g cukru plus dodatkowa ilość do obtoczenia (opcjonalnie)
-
1 łyżka oleju o neutralnym smaku
-
20 g żelatyny w proszku, (patrz wskazówka)1 opakowanie galaretki owocowej, w proszku, słodzonej o smaku mango, tropikalnym lub pomarańczowym (ok. 70 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1.1 mg
Białko
0.4 g
Kalorie
172 kJ /
41.1 kcal
Tłuszcz
0.5 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
8.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Posypka do bajgli "Everything Bagel Seasoning"
5 min
Koreczki z mini naleśników
35 min
Arbuz w czekoladzie na patyku
1 godz.
Koreańskie tańczące kotki (jiggly cat pudding)
4 godz. 30 min
Kostki z lasek cukrowych
24 godz.
Tanghulu (szklane owoce)
40 min
Jajeczne gałki oczne na Halloween
15 min
Bomby czekoladowe
1 godz.
Wegańskie ciasteczka migdałowe z kawałkami czekolady
35 min
Różowe gofry z kremem i owocami
30 min
Halloweenowe babeczki duszki
1 godz. 30 min
Bezglutenowe ciastka z kawałkami czekolady
1 godz. 35 min