Urządzenia i Akcesoria
Gofry dyniowe na mące ryżowej
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
Mus dyniowy
-
400 g wody
-
220 g dyni piżmowej, obranej, bez pestek, pokrojonej na 3 cm kawałki220 g dyni Hokkaido obranej, bez pestek, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
80 g mleka
Gofry dyniowe
-
60 g mleczka kokosowego
-
2 jajka
-
20 g budyniu waniliowego, w proszku niesłodzonego
-
90 g mąki ryżowej (patrz wskazówka)
-
20 g erytrytolu
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
olej do natłuszczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
303.6 mg
Białko
13.5 g
Kalorie
1629.4 kJ /
389.4 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
7.1 g
Węglowodany
54.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zielone pancakes z tofu
15 min
Placuszki żytnie z figami
15 min
Migdałowe brownie z buraka
1 godz. 55 min
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Lodowe babeczki z bananem i masłem orzechowym
6 godz. 30 min
Wegańskie ciasteczka migdałowe z kawałkami czekolady
35 min
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1 godz. 10 min
Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami
1 godz. 5 min
Wieniec orkiszowy
4 godz.
Gryczano-orkiszowe placki z bananem
25 min
Kisiel jabłkowy
10 min
Dyniowe cynamonki
3 godz. 40 min