Gofry dyniowe na mące ryżowej

Gofry dyniowe na mące ryżowej

4.2 5 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

Mus dyniowy
  • 400 g wody
  • 220 g dyni Hokkaido obranej, bez pestek, pokrojonej na 3 cm kawałki
    220 g dyni piżmowej, obranej, bez pestek, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 80 g mleka
Gofry dyniowe
  • 60 g mleczka kokosowego
  • 2 jajka
  • 20 g budyniu waniliowego, w proszku niesłodzonego
  • 90 g mąki ryżowej (patrz wskazówka)
  • 20 g erytrytolu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • olej do natłuszczenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 303.6 mg
Białko 13.5 g
Kalorie 1629.4 kJ / 389.4 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Węglowodany 54.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...