
Urządzenia i Akcesoria
Pieczona owsianka à la szarlotka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
olej do natłuszczenia
-
180 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
250 g mleka
-
100 g płatków owsianych, górskich
-
2 jajka
-
30 g rodzynek (opcjonalnie)
-
10 g orzechów włoskich, łuskanych (opcjonalnie) grubo pokrojonych
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
2 szczypty soli
-
20 g miodu, płynnego
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
436.2 kcal /
1825.1 kJ
Białko
17 g
Tłuszcz
11.6 g
Węglowodany
67.2 g
Błonnik
6.6 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
485.9 mg