Urządzenia i Akcesoria
Fettucine z grzybami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
15 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
15 g borowików, suszonych
-
1 ząbek czosnku
-
150 g grzybów, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, np. prawdziwki, kurki, podgrzybki, pokrojonych w 0,5 cm plastry150 g grzybów, świeżych np. prawdziwki, kurki, podgrzybki, pokrojonych w 0,5 cm plastry
-
45 g oliwy z oliwek
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
1380 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
150 g makaronu, suchego, typu tagliatelle150 g makaronu, suchego, typu fettuccine
-
oliwa truflowa biała, do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1260 mg
Białko
22.3 g
Kalorie
2765.6 kJ /
661 kcal
Tłuszcz
35 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
14.5 g
Węglowodany
66.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SKARBY LASU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaghetti z pesto z awokado i wegańskim „parmezanem”
25 min
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
45 min
Zapiekanka ziemniaczana z borowikami
1 godz. 20 min
Spiralizowane jabłka w sosie kakaowo-orzechowym
10 min
Farfalle w sosie gorgonzola z gruszką i orzechami
25 min
Spätzle ze szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
50 min
Spaghetti à la carbonara ze szparagami
35 min
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
50 min
Tosty z serem i grzybami
2 godz. 10 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Gryczotto z grzybami i gorgonzolą
40 min
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35 min