
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
90 g orzechów pistacjowych, łuskanych, solonych
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
10 g liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 ½ ząbka czosnku
-
100 g oliwy z oliwek
-
sok z ½ cytryny dużej (ok. 30 g)
-
1400 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
400 g makaronu, suchego, typu penne Lubella
-
3 - 6 opakowania sera burrata (każde po 125 g)
-
30 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
skórka otarta z cytryny bez białych błonek, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
720 kcal /
3012.4 kJ
Białko
30.1 g
Tłuszcz
40.7 g
Węglowodany
59.5 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
13.4 g
Sód
1131.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska