
Urządzenia i Akcesoria
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
2 porcje
Składniki
-
3 - 4 udka z kurczaka, ze skórą, z kością
-
½ - 1 łyżka papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
15 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 ½ ząbka czosnku
-
10 g masła
-
60 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
70 g wody
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
⅓ łyżeczki tymianku, suszonego
-
¾ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
1 łyżka masła
-
25 g liści szpinaku baby, świeżych
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
982.7 kcal /
4111.6 kJ
Białko
60.1 g
Tłuszcz
79.4 g
Węglowodany
5.6 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
29.7 g
Sód
703.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska