Roladki schabowe w sosie własnym

4.8 76 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

  • 30 g oleju
  • 120 - 130 g kostek boczku
  • 250 - 300 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
  • 6 plastrów schabu wieprzowego (120-150 g każdy)
  • sól do oprószenia
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • papryka słodka, mielona do oprószenia
  • 200 g cebuli przekrojonej na pół
  • 35 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia
  • 400 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 10 g sosu sojowego
  • 20 g musztardy
  • 40 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 243.2 kcal / 1017.7 kJ
Białko 11.2 g
Tłuszcz 17.9 g
Węglowodany 10.2 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Sód 373.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...