Roladki schabowe w sosie własnym

5.0 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

  • oleju
    30 g
  • kostek boczku
    120 - 130 g
  • pieczarek pokrojonych w ćwiartki
    250 - 300 g
  • schabu wieprzowego (120-150 g każdy)
    6 plastrów
  • sól do oprószenia
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
    ¼ łyżeczki
  • papryka słodka, mielona do oprószenia
  • cebuli przekrojonej na pół
    200 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia
    35 g
  • wody
    400 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • sosu sojowego
    10 g
  • musztardy
    20 g
  • kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
    40 g
  • natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 243.2 kcal / 1017.7 kJ
Białko 11.2 g
Tłuszcz 17.9 g
Węglowodany 10.2 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Sód 373.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...