Urządzenia i Akcesoria
Roladki schabowe w sosie własnym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
30 g oleju
-
120 - 130 g kostek boczku
-
250 - 300 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
6 plastrów schabu wieprzowego (120-150 g każdy)
-
sól do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
papryka słodka, mielona do oprószenia
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
35 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia
-
400 g wody
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
10 g sosu sojowego
-
20 g musztardy
-
40 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
373.1 mg
Białko
11.2 g
Kalorie
1017.7 kJ /
243.2 kcal
Tłuszcz
17.9 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
10.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wrapy z cukinii z serkiem i szynką (low carb)
45 min
Pizzaiola z krojonymi ziemniakami (TM7, TM6, TM5)
55 min
Pizza à la Big Mac
1 godz. 30 min
Herbaciane żeberka z warzywami, ryżem i sosem
7 godz. 40 min
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
55 min
Pulpety po myśliwsku
1 godz.
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30 min
Stroganow z kurczaka
1 godz. 20 min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Cordon bleu z kurczaka
20 min
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45 min