Urządzenia i Akcesoria
Roladki schabowe w sosie własnym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
oleju30 g
-
kostek boczku120 - 130 g
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki250 - 300 g
-
schabu wieprzowego (120-150 g każdy)6 plastrów
-
sól do oprószenia
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia¼ łyżeczki
-
papryka słodka, mielona do oprószenia
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do obtoczenia35 g
-
wody400 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
sosu sojowego10 g
-
musztardy20 g
-
kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu40 g
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
243.2 kcal /
1017.7 kJ
Białko
11.2 g
Tłuszcz
17.9 g
Węglowodany
10.2 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Sód
373.1 mg