Urządzenia i Akcesoria
Wrapy z serem halloumi
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
4 sztuki
Składniki
-
45 g fig, suszonych przekrojonych na pół
-
45 g orzechów włoskich, łuskanych
-
130 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu130 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu (patrz wskazówka)
-
15 - 20 g białego octu winnego
-
⅔ łyżeczki musztardy Dijon
-
1 - 2 szczypty suszonych płatków chili
-
35 g dżemu śliwkowego35 g konfitury z fig
-
5 g miodu, płynnego (opcjonalnie)
-
⅓ łyżeczki soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
230 g sera halloumi pokrojonego w słupki (9 x 2 cm)
-
25 g mąki pszennej
-
1 szczypta curry, mielonego
-
olej do smażenia
-
1 jajko roztrzepane
-
bułka tarta do panierowania
-
65 g liści szpinaku baby, świeżych
-
4 tortille pszenne (patrz wskazówka)
-
⅔ żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (4 x 1 cm)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1141.6 mg
Białko
17.9 g
Kalorie
2200.6 kJ /
526 kcal
Tłuszcz
31.2 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Węglowodany
46.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
30 min
Wrapy warzywne z ciecierzycą i guacamole
30 min
Kluski jaglane ze szpinakiem i pomidorowe ragout
1 godz. 20 min
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25 min
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Warzywa pod migdałową kruszonką
1 godz.
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 min
Bowl z soczewicą, warzywami i serem halloumi
55 min
Wegańskie fajitas z tofu i warzywami
25 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Ranczerskie śniadanie z fasolą, awokado i jajkiem
50 min