Wrapy z serem halloumi

Wrapy z serem halloumi

5.0 7 rating
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
4 sztuki

Składniki

  • 45 g fig, suszonych przekrojonych na pół
  • 45 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 130 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu (patrz wskazówka)
    130 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
  • 15 - 20 g białego octu winnego
  • ⅔ łyżeczki musztardy Dijon
  • 1 - 2 szczypty suszonych płatków chili
  • 35 g konfitury z fig
    35 g dżemu śliwkowego
  • 5 g miodu, płynnego (opcjonalnie)
  • ⅓ łyżeczki soli
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 230 g sera halloumi pokrojonego w słupki (9 x 2 cm)
  • 25 g mąki pszennej
  • 1 szczypta curry, mielonego
  • olej do smażenia
  • 1 jajko roztrzepane
  • bułka tarta do panierowania
  • 65 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 4 tortille pszenne (patrz wskazówka)
  • ⅔ żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (4 x 1 cm)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 1141.6 mg
Białko 17.9 g
Kalorie 2200.6 kJ / 526 kcal
Tłuszcz 31.2 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 46.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...