Urządzenia i Akcesoria
Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Sól rozmarynowa
-
15 g soli gruboziarnistej
-
1 ⅓ łyżeczki rozmarynu, suszonego
Ziemniaki
-
700 g wody
-
650 g ziemniaka, sałatkowego (niemączystych, patrz wskazówka), małych (Ø ok. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych
-
1 - 2 łyżki oliwy z oliwek
-
1 ½ gałązki rozmarynu, świeżego (opcjonalnie) tylko liście
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
15911.7 mg
Białko
4 g
Kalorie
676 kJ /
161 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tosty z serem i grzybami
2 godz. 10 min
Makaron w stylu singapurskim (TM7, TM6, TM5)
40 min
Ślimaczki z kurczakiem gyros
1 godz.
Quesadille z chorizo i guacamole
25 min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1 godz. 10 min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM6, TM7)
55 min
Rösti (TM6, TM7)
40 min
Podpłomyki z ziemniakami i rozmarynem (TM5)
1 godz. 15 min
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
35 min
Zapiekanki z pieczarkami i serem
40 min
Wrapy à la Big Mac
40 min