Urządzenia i Akcesoria
Wrapy à la Big Mac
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
80 g majonezu (patrz wskazówka)
-
40 g musztardy
-
2 łyżki sosu Worcestershire
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka białego octu winnego
-
400 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
-
4 tortille pszenne (patrz wskazówka)
-
4 plastry sera cheddar
-
¼ sałaty lodowej pokrojonej w 1 cm paski
-
½ czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
-
2 ogórki konserwowe pokrojone w plastry
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1500 mg
Białko
29.3 g
Kalorie
2897.1 kJ /
692.4 kcal
Tłuszcz
49.6 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
15.9 g
Węglowodany
31.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wrapy z całego świata
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pizza à la Big Mac
1 Std. 30 Min
Miso carbonara z makaronem udon
30 Min
Wrapy à la Cezar
1 Std. 10 Min
Wrapy karaibskie
35 Min
Tantanmen Ramen
45 Min
Gyros z kurczaka z sosem tzatziki
30 Min
Wrapy à la pizza z tuńczykiem i pieczarkami
1 Std. 15 Min
Makaron udon z kaczką
25 Min
Smash burger
45 Min
Gyros z sosem paprykowym i pieczonymi ziemniakami
30 Min
Burger drwalski
1 Std. 10 Min
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45 Min