Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym

5.0 6 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
3 porcje

Składniki

Pesto pietruszkowe
  • 10 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    10 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 łyżeczka orzeszków piniowych
    1 łyżeczka migdałów, blanszowanych
  • ½ ząbka czosnku
  • 5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 25 g oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki soli
Gotowane ziemniaki i fasolka
  • 400 g wody
  • 200 g ziemniaków pokrojonych w ćwiartki
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka, w całości

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 254.2 mg
Białko 3.9 g
Kalorie 696.2 kJ / 166.4 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Węglowodany 16.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...