Urządzenia i Akcesoria
Ziemniaki i fasolka szparagowa z pesto pietruszkowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
3 porcje
Składniki
Pesto pietruszkowe
-
10 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki10 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 łyżeczka migdałów, blanszowanych1 łyżeczka orzeszków piniowych
-
½ ząbka czosnku
-
5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
25 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki soli
Gotowane ziemniaki i fasolka
-
400 g wody
-
200 g ziemniaków pokrojonych w ćwiartki
-
200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej bez łyka, w całości
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
254.2 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
696.2 kJ /
166.4 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
16.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50 min
Wegańska sałatka Cezar
40 min
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25 min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25 min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (200-300 g)
25 min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25 min
Rumienienie szparagów
20 min
Pieczone młode ziemniaki z twarożkiem
55 min
Pieczone ziemniaki z rozmarynem i czosnkiem
1 godz. 10 min
Kalafior z maślaną bułką tartą
40 min
Jajka sadzone na Varomie z kalafiorem i ziemniakami
45 min