Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 300 - 500 g bobu, świeżego
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 368.2 kJ / 88 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 17.6 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 29 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 Min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25min
Delikatne rumienienie fasolki szparagowej
25min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (700-1200 g)
45 Min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25min
Gotowanie na parze kukurydzy w kolbach
25min
Gotowanie na parze kukurydzy w kawałkach
25min
Gotowanie kukurydzy w wodzie
40 Min
Gotowanie na parze bobu (1000 g)
30 Min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (200-300 g)
25min
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25min
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20 Min