Urządzenia i Akcesoria
Pinsa z mozzarellą i oliwkami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 52 godz.
2 sztuki
Składniki
Ciasto
-
160 g zimnej wody
-
1 mały kawałek drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (1 g)
-
180 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
-
40 g mąki ryżowej (patrz wskazówka)
-
25 g mąki orkiszowej, razowej
-
15 g mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soli
-
5 g oliwy z oliwek
-
mąka pszenna do oprószenia
Pieczenie
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
15 g oliwy z oliwek
-
200 g krojonych pomidorów, z puszki
-
10 g koncentratu pomidorowego
-
5 g kremu balsamicznego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta cukru
-
mąka pszenna chlebowa typu 650-750, do oprószenia
-
1 pomidor pokrojony w plastry
-
1 kulka sera mozzarella (125 g), odsączona, pokrojona w plastry
-
8 zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
2189.5 mg
Białko
31.7 g
Kalorie
3396.9 kJ /
811.9 kcal
Tłuszcz
28.6 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Węglowodany
107.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI VI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pizza bianca z dynią i boczkiem
1 godz.
Wrapy à la pizza z tuńczykiem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Podpłomyki z grillowanym kurczakiem i brzoskwiniami
35 min
Tofu w stylu japońskim, sos dyniowy, spiralizowane frytki
1 godz.
Pizza neapolitańska
9 godz.
Placki kukurydziane z konfiturą paprykową i kremem z awokado
1 godz. 10 min
Pizza z mortadellą, pistacjami i burratą
1 godz.
Pieczone sajgonki z warzywami (TM6, TM7)
1 godz. 30 min
Pełnoziarniste pity z warzywami i hummusem
1 godz. 45 min
Bułki orkiszowe z posypką
14 godz. 30 min
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2 godz. 10 min
Bułki orkiszowe
23 godz. 40 min