
Urządzenia i Akcesoria
Paluszki serowe z pestkami dyni
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 sztuk
Składniki
-
pestek dyni90 g
-
sera, twardego np. Bursztyna, Dziugasa, Grana Padano, pokrojonego na kawałki90 g
-
mleka300 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
cukru1 łyżeczka
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki50 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia500 g
-
soli20 g
-
jajko roztrzepane1
-
soli gruboziarnistej do posypania2 łyżki
-
kminku do posypania2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
153.7 kcal /
643.1 kJ
Białko
5.4 g
Tłuszcz
5.3 g
Węglowodany
21.3 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Sód
1001.2 mg