Paluszki serowe z pestkami dyni

Paluszki serowe z pestkami dyni

4.7 42 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 sztuk

Składniki

  • 90 g pestek dyni
  • 90 g sera, twardego np. Bursztyna, Dziugasa, Grana Padano, pokrojonego na kawałki
  • 300 g mleka
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
    2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka cukru
  • 50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 20 g soli
  • 1 jajko roztrzepane
  • 2 łyżki soli gruboziarnistej do posypania
  • 2 łyżki kminku do posypania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 153.7 kcal / 643.1 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 5.3 g
Węglowodany 21.3 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Sód 1001.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...