Urządzenia i Akcesoria
Paluszki serowe z pestkami dyni
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 sztuk
Składniki
-
90 g pestek dyni
-
90 g sera, twardego np. Bursztyna, Dziugasa, Grana Padano, pokrojonego na kawałki
-
300 g mleka
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
20 g soli
-
1 jajko roztrzepane
-
2 łyżki soli gruboziarnistej do posypania
-
2 łyżki kminku do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1001.2 mg
Białko
5.4 g
Kalorie
643.1 kJ /
153.7 kcal
Tłuszcz
5.3 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
21.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wieniec orkiszowy
4h
Austriackie placuszki Funkaküachle
1h 40min
Pizza neapolitańska
9h
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6, TM7)
1h 20min
Grissini na trzy sposoby
1h 40min
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18h 40min
Pełnoziarniste wytrawne krakersy
3h
Mleczne bułki do odrywania
4h
Wieniec adwentowy
1h 25min
Chrupiące paluchy z ziarnami
4h 45min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35min
Chałka z waniliową kruszonką
1h 5min