Urządzenia i Akcesoria
Paluszki serowe z pestkami dyni
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 sztuk
Składniki
-
90 g pestek dyni
-
90 g sera, twardego np. Bursztyna, Dziugasa, Grana Padano, pokrojonego na kawałki
-
300 g mleka
-
2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
20 g soli
-
1 jajko roztrzepane
-
2 łyżki soli gruboziarnistej do posypania
-
2 łyżki kminku do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1001.2 mg
Białko
5.4 g
Kalorie
643.1 kJ /
153.7 kcal
Tłuszcz
5.3 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
21.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Taca przekąsek z bułeczkami preclowymi
1 godz. 50 min
Paluszki z serem i ziołami
40 min
Karnawałowe castagnole
1 godz.
Kąski marchewkowo-ziemniaczane (TM5)
30 min
Chrupiące paluchy z ziarnami
4 godz. 45 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6, TM7)
40 min
Ciasteczka orzechowo-kawowe
50 min
Sycylijskie arancini
2 godz. 50 min
Słodkie maślane rogale
2 godz. 10 min
Pasta z kaszy jaglanej i suszonych pomidorów
30 min
Orzechowe świderki
2 godz. 30 min
Rogaliki orzechowe
2 godz.