
Urządzenia i Akcesoria
Paluszki serowe z pestkami dyni
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 sztuk
Składniki
-
90 g pestek dyni
-
90 g sera, twardego np. Bursztyna, Dziugasa, Grana Padano, pokrojonego na kawałki
-
300 g mleka
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
20 g soli
-
1 jajko roztrzepane
-
2 łyżki soli gruboziarnistej do posypania
-
2 łyżki kminku do posypania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
153.7 kcal /
643.1 kJ
Białko
5.4 g
Tłuszcz
5.3 g
Węglowodany
21.3 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Sód
1001.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Jogurt z sosem owocowym i spiralizowanym jabłkiem (TM5)
15 min
Greckie pączki (Loukoumades)
1 godz. 30 min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
25 min
Bezalkoholowy drink Rudolf
30 min
Ryba w sosie słodko-kwaśnym z ryżem
1 godz. 5 min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6)
1 godz. 20 min
Kanapki rainbow (TM5)
40 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM5)
45 min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2 godz. 10 min