Paluszki serowe z pestkami dyni

Paluszki serowe z pestkami dyni

4.7 38 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 sztuk

Składniki

  • pestek dyni
    90 g
  • sera, twardego np. Bursztyna, Dziugasa, Grana Padano, pokrojonego na kawałki
    90 g
  • mleka
    300 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
    2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • cukru
    1 łyżeczka
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    50 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    500 g
  • soli
    20 g
  • jajko roztrzepane
    1
  • soli gruboziarnistej do posypania
    2 łyżki
  • kminku do posypania
    2 łyżki

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 153.7 kcal / 643.1 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 5.3 g
Węglowodany 21.3 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Sód 1001.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...