Urządzenia i Akcesoria
Kurczaki z Kentucky
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
Panierka
-
200 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
Ciasto
-
1 tuszka z kurczaka w całości (ok. 1500 g)
-
2 łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka pieprzu białego, mielonego
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka białej gorczycy
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
2 łyżeczki cebuli suszonej, mielonej (opcjonalnie)
-
2 łyżeczki oregano, suszonego
-
1 łyżeczka bazylii, suszonej
-
200 g mąki pszennej
-
100 g skrobi kukurydzianej100 g skrobi ziemniaczanej
-
360 g wody
Smażenie
-
olej do głębokiego smażenia (ok. 700 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
49.7 g
Kalorie
3376.5 kJ /
807 kcal
Tłuszcz
35.3 g
Błonnik
3.2 g
Węglowodany
68.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI VI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Klopsiki w azjatyckim sosie z surówką
1 godz.
Gofry klasyczne
35 min
Pizza à la Big Mac
1 godz. 30 min
Sajgonki z kurczakiem Buffalo
1 godz.
Sos Reuben
10 min
Sos sriracha mayo
5 min
Mac'n'cheese
50 min
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
40 min
Wrapy à la Big Mac
40 min
Makaron udon z kaczką
25 min
Żeberka teriyaki ze słodko-kwaśnymi warzywami
2 godz.
Burger drwalski
1 godz. 10 min