Urządzenia i Akcesoria
Wrapy à la pizza z tuńczykiem i pieczarkami
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 sztuki
Składniki
-
200 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
-
230 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
80 g ciepłej wody
-
80 g mleka
-
½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)5 g drożdży świeżych pokruszonych
-
½ łyżeczki soli plus 4 szczypty
-
1 szczypta cukru
-
5 g oliwy z oliwek
-
160 g pieczarek
-
8 łyżek sosu pomidorowego8 łyżek przecieru pomidorowego, typu passata (patrz wskazówka)
-
1 puszka tuńczyka, w oleju, odsączonego (ok. 120 g)1 puszka tuńczyka, w sosie własnym odsączonego (ok. 120 g, patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki oregano, suszonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
771.6 mg
Białko
27.3 g
Kalorie
1957.1 kJ /
467.8 kcal
Tłuszcz
31.4 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
8.6 g
Węglowodany
54.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Wrapy z całego świata
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wrapy z cukinii z serkiem i szynką (low carb)
45 min
Ślimaczki z kurczakiem gyros
1 godz.
Pizza à la Big Mac
1 godz. 30 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6, TM7)
45 min
Wrapy karaibskie
35 min
Nocna owsianka z brzoskwiniowym sosem
8 godz. 45 min
Wytrawny naleśnik dutch baby z serem kanapkowym
45 min
Wrapy à la Big Mac
40 min
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
1 godz. 25 min
Pizzerinki z rumienionymi pieczarkami, serem tylżyckim i szynką
1 godz. 55 min
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45 min
Pistacjanki
2 godz. 40 min