Urządzenia i Akcesoria
Ser labneh z ziołami w oliwie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 85 godz. 25 min
500 g
Składniki
-
1000 g mleka
-
120 g jogurtu naturalnego
-
1 - 2 kawałki skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), ok. 3 x 1 cm
-
1 łyżka tymianku cytrynowego, świeżego
-
1 łyżka liści mięty, świeżych
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do zalania sera (ok. 350 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
812.2 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
3349.8 kJ /
800.6 kcal
Tłuszcz
80.9 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
14.9 g
Węglowodany
12.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bułeczki bao z wieprzowiną w sosie BBQ
2 godz. 10 min
Crème fraîche
16 godz. 10 min
Pesto pistacjowe
10 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6, TM7)
45 min
Pikantny dżem chili
35 min
Trufle rumowo-cynamonowe
45 min
Cukier malinowy
5 min
Słodka musztarda morelowa
55 min
Słodki sos chili
40 min
Lutenica
1 godz. 50 min
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Krem pomarańczowy z białej czekolady i pistacji
45 min