Urządzenia i Akcesoria
Ser labneh z ziołami w oliwie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 85 godz. 25 min
500 g
Składniki
-
1000 g mleka
-
120 g jogurtu naturalnego
-
1 - 2 kawałki skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), ok. 3 x 1 cm
-
1 łyżka tymianku cytrynowego, świeżego
-
1 łyżka liści mięty, świeżych
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do zalania sera (ok. 350 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
812.2 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
3349.8 kJ /
800.6 kcal
Tłuszcz
80.9 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
14.9 g
Węglowodany
12.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM5)
35 min
Zupa z ravioli i wołowiną
30 min
Asturyjski gulasz z białej fasoli
15 godz. 30 min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM5)
45 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM5)
45 min
Cytrusowy łosoś z rodzynkowym ryżem i sałatką z jarmużu
45 min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Chleb wenecki na zakwasie
17 godz. 10 min
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Chleb litewski na miodzie
30 godz.
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
3 godz. 45 min
Zupa z pierożkami gyoza
25 min