Urządzenia i Akcesoria
Ser labneh z ziołami w oliwie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 85 godz. 25 min
500 g
Składniki
-
1000 g mleka
-
120 g jogurtu naturalnego
-
1 - 2 kawałki skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), ok. 3 x 1 cm
-
1 łyżka tymianku cytrynowego, świeżego
-
1 łyżka liści mięty, świeżych
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do zalania sera (ok. 350 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
812.2 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
3349.8 kJ /
800.6 kcal
Tłuszcz
80.9 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
14.9 g
Węglowodany
12.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Klopsiki w azjatyckim sosie z surówką
1 godz.
Chrupiące jajka onsen z kapustą
2 godz.
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Sajgonki z kurczakiem Buffalo
1 godz.
Pikantny dżem chili
35 min
Chutney z czerwonej cebuli i jeżyn
6 godz. 50 min
Konfitura z zielonych pomidorów
1 godz. 30 min
Serowe paluchy i pesto z naci marchewki
1 godz. 50 min
Twaróg
15 godz. 20 min
Włoskie kluski z ricotty (gnudi)
1 godz. 45 min
Sushi nigiri
1 godz.
Zimowa pizza bianca
1 godz. 25 min