Urządzenia i Akcesoria
Makaron udon z krewetkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
4 ząbki czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
30 g kolendry, świeżej tylko liście
-
75 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
750 g wody
-
1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ łyżki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
15 g sosu sojowego
-
300 g kapusty pak choi tylko liście, przekrojone na pół
-
30 g czerwonej pasty curry
-
75 g groszku cukrowego, w strączkach
-
380 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
-
380 g makaronu udon świeżego lub suchego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
567.8 mg
Białko
19.6 g
Kalorie
1495.7 kJ /
357.5 kcal
Tłuszcz
6.3 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
57.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Pad Thai z krewetkami
45 min
Ostro-kwaśna zupa krewetkowa
35 min
Pad kra pao (wołowina z tajską bazylią)
45 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
45 min
Pad thai
45 min
Gnocchi z krewetkami w ziołowym sosie
30 min
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
40 min
Makaron udon z kaczką
25 min
Makaron z krewetkami i szpinakiem
50 min
Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym
1 godz. 15 min