Kremowy „serek” z nerkowców

Kremowy „serek” z nerkowców

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • 170 g orzechów nerkowca
  • 300 g gorącej wody
  • 1 ząbek czosnku
  • 25 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¾ łyżeczki octu jabłkowego
  • 15 g szczypiorku, świeżego posiekanego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 253.8 kcal / 1061.7 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 14.9 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Sód 306.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...