Urządzenia i Akcesoria
Kremowy „serek” z nerkowców
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
170 g orzechów nerkowca
-
300 g gorącej wody
-
1 ząbek czosnku
-
25 g wody mineralnej, niegazowanej
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ łyżeczki octu jabłkowego
-
15 g szczypiorku, świeżego posiekanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
306.9 mg
Białko
10 g
Kalorie
1061.7 kJ /
253.8 kcal
Tłuszcz
18.8 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
14.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lody tropikalne na patyku
4 godz. 5 min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 min
Żurek wegański
35 min
Napój z orzechów laskowych
10 min
Bulion z resztek warzyw
50 min
Wegańskie aïoli
5 godz. 10 min
Wegański ziołowy „ser” à la feta
12 godz. 10 min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Śmietanka z orzechów nerkowca
6 godz.
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Pieczona owsianka czekoladowa z wiśniami
30 min