Urządzenia i Akcesoria
Wegański ziołowy „ser” à la feta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 10 min
300 g
Składniki
-
200 g tofu, średnio twardego odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
½ łyżeczki bazylii, suszonej
-
½ łyżeczki liści kolendry, suszonej
-
½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
70 g oleju kokosowego rafinowanego
-
½ łyżeczki octu jabłkowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
785.1 mg
Białko
10.7 g
Kalorie
1264.3 kJ /
302.2 kcal
Tłuszcz
29.2 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
21.1 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55 min
Tofu w stylu japońskim, sos dyniowy, spiralizowane frytki
1 godz.
Makaron ze spiralizowanej kalarepy w sosie ziołowym (TM6, TM7)
30 min
Lodowe babeczki z bananem i masłem orzechowym
6 godz. 30 min
Migdałowe ciasto z tahini
1 godz. 30 min
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1 godz. 20 min
Chałwa sezamowa
1 godz. 20 min
Bezglutenowy chleb kukurydziany
1 godz. 20 min
Wegańskie brownie
2 godz. 45 min
Makaron z ciecierzycy z warzywami w sosie tahini
30 min
Bezglutenowy chlebek z daktylami i jabłkami
1 godz. 30 min
Sos jajeczny à la majonez
25 min