Urządzenia i Akcesoria
Wegański ziołowy „ser” à la feta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 10 min
300 g
Składniki
-
200 g tofu, średnio twardego odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
½ łyżeczki bazylii, suszonej
-
½ łyżeczki liści kolendry, suszonej
-
½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
70 g oleju kokosowego rafinowanego
-
½ łyżeczki octu jabłkowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
785.1 mg
Białko
10.7 g
Kalorie
1264.3 kJ /
302.2 kcal
Tłuszcz
29.2 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
21.1 g
Węglowodany
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ryż z kimchi i jajkiem w stylu koreańskim
50 min
Węgierska zupa rybna (Halászlé)
55 min
Makaron z cukinii z sosem cytrynowym
15 min
Kremowy „serek” z nerkowców
25 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM5)
1 godz.
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM5)
35 min
Żurek z trawą cytrynową i wasabi
45 min
Flany ze strączków zielonego groszku z miętowym jogurtem
1 godz. 40 min
Wegański ser
6 godz. 40 min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min
Wegański pad thai z tofu
45 min
Koreański ramen z tofu
50 min