
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g tofu, średnio twardego odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki oregano, suszonego
- ½ łyżeczki bazylii, suszonej
- ½ łyżeczki liści kolendry, suszonej
- ½ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 70 g oleju kokosowego rafinowanego
- ½ łyżeczki octu jabłkowego
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 302.2 kcal / 1264.3 kJ
- Białko
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Węglowodany
- 4 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.1 g
- Sód
- 785.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6)
40 min
Wegański majonez
15 min
Pełnoziarniste wytrawne krakersy
3 godz.
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6 godz. 10 min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8 godz. 10 min
Wegańskie lody czekoladowe
7 godz.
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Wegańskie „masło”
2 godz.
Jogurt sojowy (wegański)
12 godz. 15 min
Wegański ser
6 godz. 40 min
Kanapki z pastą z tofu
5 min
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1 godz. 20 min