Urządzenia i Akcesoria
Porzeczanki (drożdżówki z porzeczkami) na napoju roślinnym (bez laktozy)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 sztuk
Składniki
Kruszonka
-
25 g mąki pszennej
-
20 g cukru
-
1 łyżeczka cukru wanilinowego½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
20 g margaryny zimnej
Ciasto
-
2 jajka
-
100 g napoju roślinnego dowolnego, Inka®
-
40 g margaryny pokrojonej na kawałki
-
1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
50 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ łyżeczki soli
-
150 - 250 g czerwonych porzeczek, świeżych bez szypułek (8 łyżek)
-
15 g cukru pudru
-
5 g skrobi ziemniaczanej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
143 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
1374.2 kJ /
328.4 kcal
Tłuszcz
7.8 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
57.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPIS NA UDANE WAKACJE
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cynamonki z plasterkami jabłek (TM7, TM6, TM5)
2 godz. 25 min
Drożdżówki z serem, morelami i kruszonką
2 godz. 15 min
Bułki jogurtowe z suszonymi owocami
2 godz.
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1 godz. 55 min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 godz.
Malinianki
2 godz. 50 min
Drożdżówki z ricottą i rabarbarem
2 godz. 20 min
Chutney z czerwonej cebuli i jeżyn
6 godz. 50 min
Bułeczki ze śliwkami i sosem śliwkowym
2 godz.
Ciasto ucierane z morelami
1 godz. 20 min
Ciasteczka owsiane z żurawiną i pestkami dyni
50 min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 godz. 15 min