Porzeczanki (drożdżówki z porzeczkami) na napoju roślinnym (bez laktozy)

Porzeczanki (drożdżówki z porzeczkami) na napoju roślinnym (bez laktozy)

4.1 14 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 sztuk

Składniki

Kruszonka
  • 25 g mąki pszennej
  • 20 g cukru
  • ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 20 g margaryny zimnej
Ciasto
  • 2 jajka
  • 100 g napoju roślinnego dowolnego, Inka®
  • 40 g margaryny pokrojonej na kawałki
  • 15 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • 50 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • ¼ łyżeczki soli
  • 150 - 250 g czerwonych porzeczek, świeżych bez szypułek (8 łyżek)
  • 15 g cukru pudru
  • 5 g skrobi ziemniaczanej

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 143 mg
Białko 6.6 g
Kalorie 1374.2 kJ / 328.4 kcal
Tłuszcz 7.8 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 57.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...