
Urządzenia i Akcesoria
Malinianki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
16 sztuk
Składniki
Kruszonka
-
mąki pszennej50 g
-
cukru40 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki40 g
Ciasto
-
jajka2
-
mleka250 g
-
drożdży świeżych pokruszonych30 g
-
cukru100 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia500 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki80 g
-
soli1 szczypta
-
malin, świeżych (3-4 maliny na szt.)200 - 250 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
241.8 kcal /
1011.8 kJ
Białko
5.7 g
Tłuszcz
7.7 g
Węglowodany
37.7 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Sód
28.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - LATO
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Mini chlebki do koszyka wielkanocnego
2 godz.
Słonecznikowe bagietki
1 godz. 10 min
Muffinkowe mini jabłeczniki (TM6)
1 godz. 35 min
Muffinkowe mini jabłeczniki (TM5)
1 godz. 35 min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 godz. 15 min
Jagodzianki
3 godz. 30 min
Drożdżówki z ricottą i rabarbarem
2 godz. 20 min
Meksykańskie zaplatane bułki
2 godz.
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1 godz. 55 min
Jogurtowe ciasto z borówkami
1 godz. 15 min
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką
1 godz. 30 min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 godz. 30 min