Chutney z czerwonej cebuli i jeżyn

Chutney z czerwonej cebuli i jeżyn

5.0 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 6 godz. 50 min
2 słoiki

Składniki

  • oliwy z oliwek
    25 g
  • czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
    500 g
  • cukru
    100 g
    100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • octu jabłkowego
    100 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • jeżyn, świeżych
    200 g
    200 g jeżyn, mrożonych, uprzednio rozmrożonych

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 455.1 kcal / 1904.2 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 13.2 g
Węglowodany 83.1 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 1176.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...