Urządzenia i Akcesoria
Gofry z kawą zbożową i truskawkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
20 sztuk
Składniki
-
4 jajka
-
550 g napoju roślinnego dowolnego, Inka
-
360 g mąki pszennej
-
100 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
30 g cukru
-
3 łyżeczki cukru wanilinowego1 ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
20 g kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka (4 czubate łyżki)
-
1 szczypta soli
-
cukier puder do oprószenia
-
truskawki, świeże pokrojone w plastry, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
45.9 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
428.8 kJ /
102.5 kcal
Tłuszcz
4.5 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
12.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER 2024
33 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pudding chia z matchą i owocami
30 min
Affogato bananowe z kawą zbożową
12 godz. 40 min
Czekoladowe pampuchy z białą czekoladą i sosem truskawkowym
1 godz. 15 min
Gofry bananowe z kremem czekoladowo-orzechowym
1 godz. 20 min
Roladki tostowe z sosem owocowym
30 min
Gofry czekoladowe z sosem toffi i bananami
1 godz.
Tiramisu na kawie zbożowej
5 godz. 25 min
Gryczano-orkiszowe placki z bananem
25 min
Placki z ricotty z sosem z suszonych owoców
1 godz. 25 min
Gorąca biała czekolada z matcha
15 min
Placki z serka wiejskiego z sosem owocowym
30 min
Bananowe gofry lub placki
25 min