
Urządzenia i Akcesoria
Roladki tostowe z sosem owocowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
80 g cukru
-
¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
150 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
200 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych
-
60 g wody
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g skrobi ziemniaczanej
-
12 kromek białego chleba tostowego (patrz wskazówka)
-
masło klarowane do smażenia
-
2 jajka
-
5 łyżek mleka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
528.1 kcal /
2209.6 kJ
Białko
15.6 g
Tłuszcz
18.7 g
Węglowodany
76.2 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Sód
624.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DRUGIE ŚNIADANIA CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min
Tarte jabłka w cieście naleśnikowym (TM5)
50 min
Croque Madame
35 min
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1 godz. 10 min
Tosty francuskie z nutą pomarańczy i cynamonu (bez cukru)
1 godz.
Tosty francuskie z czerstwych bułek
25 min
Naleśnikowe płatki śniadaniowe
40 min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min
Małdrzyki krakowskie
25 min
Wytrawne gofry lub placki z szynką i serem
35 min
Bananowe gofry lub placki
25 min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 min