Urządzenia i Akcesoria
Roladki tostowe z sosem owocowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
80 g cukru
-
¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
150 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
200 g owoców jagodowych, świeżych200 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych
-
60 g wody
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g skrobi kukurydzianej10 g skrobi ziemniaczanej
-
12 kromek pełnoziarnistego chleba tostowego12 kromek białego chleba tostowego (patrz wskazówka)
-
masło klarowane do smażenia
-
2 jajka
-
5 łyżek mleka
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
624.1 mg
Białko
15.6 g
Kalorie
2209.6 kJ /
528.1 kcal
Tłuszcz
18.7 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Węglowodany
76.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DRUGIE ŚNIADANIA CZ. II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Koreczki z mini naleśników
35 min
Pieczone oponki à la pizza
1 godz. 30 min
Naleśniki Czarny Las
1 godz. 15 min
Kakaowe pancakes z bitą śmietaną i sosem czekoladowym
45 min
Tosty francuskie z nutą pomarańczy i cynamonu (bez cukru)
1 godz.
Wzorowe sushi
40 min
Gofry w stylu tostów francuskich z owocami jagodowymi
30 min
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50 min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min
Placki z serka wiejskiego z sosem owocowym
30 min
Naleśnikowe płatki śniadaniowe
40 min
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min