Urządzenia i Akcesoria
Gofry czekoladowe z sosem toffi i bananami
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sztuk
Składniki
Sos toffi
-
500 g masy kajmakowej (1 puszka)
-
100 g śmietany, 36% tłuszczu
Gofry czekoladowe
-
3 jajka
-
100 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
375 g mleka
-
60 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
-
50 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
230 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
30 g kakao
-
1 szczypta soli
-
350 - 400 g bananów pokrojonych w plasterki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
7.1 g
Kalorie
1490 kJ /
356 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
51.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE GOFRY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gofry owsiane
45 min
Gofry jaglano-bananowe
45 min
Naleśniki w paski
1 godz. 15 min
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2 godz. 30 min
Gofry a'la frittata
1 godz. 20 min
Gofry bananowe z kremem czekoladowo-orzechowym
1 godz. 20 min
Placki z serkiem
45 min
Gofry marchewkowe pełnoziarniste z serkiem cynamonowym
1 godz. 5 min
Małdrzyki krakowskie
25 min
Placki bananowe
30 min
Bananowe gofry lub placki
25 min
Naleśniki amerykańskie
40 min