
Urządzenia i Akcesoria
Gofry czekoladowe z sosem toffi i bananami
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sztuk
Składniki
Sos toffi
-
500 g masy kajmakowej (1 puszka)
-
100 g śmietany, 36% tłuszczu
Gofry czekoladowe
-
3 jajka
-
100 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
375 g mleka
-
60 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
-
50 g cukru
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
230 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
30 g kakao
-
1 szczypta soli
-
350 - 400 g bananów pokrojonych w plasterki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
356 kcal /
1490 kJ
Białko
7.1 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
51.5 g
Błonnik
1.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE GOFRY
11 Przepisów
Polska
Polska