Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos toffi
- 500 g masy kajmakowej (1 puszka)
- 100 g śmietany, 36% tłuszczu
Gofry czekoladowe
- 3 jajka
- 100 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 375 g mleka
- 60 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do smażenia
- 50 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 230 g mąki pszennej
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 30 g kakao
- 1 szczypta soli
- 350 - 400 g bananów, pokrojonych w plasterki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1490 kJ / 356 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 51.5 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bananowe gofry lub placki
25min
Kakaowe pancakes z bitą śmietaną i sosem czekoladowym
45min
Gofry owsiane
45min
Placki bananowe
30min
Małdrzyki krakowskie
25min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55min
Naleśniki w paski
1h 15min
Placki z serkiem
45min
Gofry kukurydziane z salsą z awokado
1h
Gofry bananowe z kremem czekoladowo-orzechowym
1h 20min
Gofry a'la frittata
1h 20min
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2 Std. 30 Min