
Urządzenia i Akcesoria
Tiramisu na kawie zbożowej
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 25 min
12 porcji
Składniki
-
2 jajka sparzone
-
1 żółtko ze sparzonego jajka
-
120 g cukru
-
10 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
500 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
380 g wody
-
15 g kawy zbożowej, rozpuszczalnej Inka® Klasyczna (3 łyżki), plus dodatkowo 1-1½ łyżki do oprószenia
-
300 g biszkoptów lady fingers (podłużnych, patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
296.4 kcal /
1240.2 kJ
Białko
6.5 g
Tłuszcz
17.6 g
Węglowodany
28.9 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Sód
202.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPIS NA UDANE WAKACJE
13 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tartaletki reniferki z łososiem i serkiem z ricotty
1 godz.
Warzywna zapiekanka z łososiem
55 min
Ciasto orzechowe z 3 składników
1 godz. 20 min
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 godz. 50 min
Sernik skubany
1 godz. 30 min
Semifredo z kawą zbożową
7 godz.
Wegańskie ciasteczka migdałowe z kawałkami czekolady
35 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6)
45 min
Sernik z Varomy z duszonymi śliwkami
2 godz. 30 min
Placek z mąki z ciecierzycy (farinata) z pastą z tuńczyka
1 godz. 5 min
Sernik panda
1 godz. 30 min
Gofry klasyczne
35 min