
Urządzenia i Akcesoria
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
350 g
Składniki
-
1 czerwona papryka duża, bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
-
75 g orzechów laskowych, blanszowanych
-
25 g chleba pełnoziarnistego pokrojonego w 2 cm kostkę
-
30 g wody mineralnej, niegazowanej
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
5 g syropu klonowego
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość posiekanej natki do dekoracji
-
¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
⅓ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżki oliwy z oliwek do skropienia
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
190.4 kcal /
796.8 kJ
Białko
4.3 g
Tłuszcz
15.5 g
Węglowodany
11.2 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
259.1 mg