Urządzenia i Akcesoria
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
350 g
Składniki
-
1 czerwona papryka duża, bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
-
75 g migdałów, blanszowanych75 g orzechów laskowych, blanszowanych
-
25 g chleba pełnoziarnistego pokrojonego w 2 cm kostkę
-
30 g wody mineralnej, niegazowanej
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
5 g syropu z agawy5 g syropu klonowego
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość posiekanej natki do dekoracji
-
¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
⅓ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżki oliwy z oliwek do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
259.1 mg
Białko
4.3 g
Kalorie
796.8 kJ /
190.4 kcal
Tłuszcz
15.5 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
11.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6, TM7)
1 godz.
Tarta z kasztanami, pieczarkami i żurawiną
1 godz. 15 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
10 min
Sos Reuben
10 min
Placki kukurydziane z konfiturą paprykową i kremem z awokado
1 godz. 10 min
Sałatka z bakłażanem i soczewicą
40 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 min
Twarożek ziołowy
10 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min
Tarta porowo-serowa
1 godz. 25 min