Pasta z pieczonej papryki i orzechów

Pasta z pieczonej papryki i orzechów

4.7 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
350 g

Składniki

  • 1 czerwona papryka duża, bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
  • 75 g orzechów laskowych, blanszowanych
    75 g migdałów, blanszowanych
  • 25 g chleba pełnoziarnistego pokrojonego w 2 cm kostkę
  • 30 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 5 g syropu klonowego
    5 g syropu z agawy
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście plus dodatkowa ilość posiekanej natki do dekoracji
  • ¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
  • ⅓ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżki oliwy z oliwek do skropienia

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 190.4 kcal / 796.8 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 15.5 g
Węglowodany 11.2 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Sód 259.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...