Kurczak curry z „ryżem” z kalafiora

Kurczak curry z „ryżem” z kalafiora

3.9 37 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • 1000 g różyczek kalafiora
  • 1 łyżeczka sól plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • ¼ łyżeczki pieprz czarny, mielony plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kawałek korzenia imbiru, świeżego (ok. 4 cm), pokrojony w 2 mm plastry
  • 40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
  • 200 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę (patrz wskazówka)
  • 520 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 120 g wody
  • ½ łyżeczki curry, mielonego
  • 400 g mleczka kokosowego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 737.6 mg
Białko 38 g
Kalorie 2285.3 kJ / 546.2 kcal
Tłuszcz 28.2 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 16.5 g
Węglowodany 26.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...