Urządzenia i Akcesoria
Kurczak curry z „ryżem” z kalafiora
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g różyczek kalafiora
-
1 łyżeczka sól plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprz czarny, mielony plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
1 kawałek korzenia imbiru, świeżego (ok. 4 cm), pokrojony w 2 mm plastry
-
40 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
-
120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
200 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę (patrz wskazówka)
-
520 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki
-
120 g wody
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
400 g mleczka kokosowego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
737.6 mg
Białko
38 g
Kalorie
2285.3 kJ /
546.2 kcal
Tłuszcz
28.2 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
16.5 g
Węglowodany
26.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kanapki z pastą z tofu
5 min
Sałatka z komosy ryżowej z kurczakiem i pesto
35 min
Leczo z kurczakiem
30 min
Fasolka szparagowa z komosą ryżową (quinoa) i pistacjami
35 min
Kurczak po meksykańsku
55 min
Limonkowy kurczak z kalafiorowym ryżem
1 godz. 10 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6, TM7)
40 min
Zapiekanka z mieloną wołowiną i kalafiorem
1 godz.
Pikantna cielęcina z papryką
30 min
Sałatka z makaronem orzo, serem feta i warzywami
30 min
Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry
35 min
Indyk w sosie pomidorowo-cynamonowym z kaszą bulgur
35 min