Urządzenia i Akcesoria
Aromatyczne biryani z soczewicą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
2400 g wody
-
360 g zielonej soczewicy, suszonej
-
160 g kaszy bulgur
-
200 g pora tylko biała część, pokrojonego w 5 mm plastry
-
440 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
409.3 mg
Białko
28.9 g
Kalorie
2958.7 kJ /
707.1 kcal
Tłuszcz
21.7 g
Błonnik
18.7 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
105.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM5, TM6)
1 godz.
Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni
45 min
Makaron z soczewicy z warzywami i łososiem
30 min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Wegańskie chili z batatami i fasolą
30 min
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 min
Dorsz w indyjskim sosie pomidorowym
1 godz.
Grecka zupa z soczewicy
40 min