Urządzenia i Akcesoria
Omlet z fetą i szpinakiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
360 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
80 g liści szpinaku baby, świeżych
-
8 jajek
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej do smażenia
-
20 pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1275.8 mg
Białko
26.1 g
Kalorie
1645.7 kJ /
393.3 kcal
Tłuszcz
28.5 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
16.4 g
Węglowodany
8.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem
20 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Owsiane syrniki z czekoladą (bez cukru)
15 min
Omlet à la leśny mech
15 min
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
30 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Sałatka z kurczakiem i ziemniakami
30 min
Placki cukiniowe z sosem tzatziki
50 min
Omlet ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą
30 min
Nocna owsianka jogurtowa z owocami
8 godz. 10 min