Urządzenia i Akcesoria
Brokułowa sałatka z jajkiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
8 jajek
-
600 g różyczek brokułu, mrożonych, uprzednio rozmrożonych600 g różyczek brokułu świeżych
-
80 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
-
120 g białej fasoli, z puszki odsączonej
-
4 szczypta soli
-
4 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
4 łyżka oliwy z oliwek
-
koperek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
348.9 mg
Białko
19.5 g
Kalorie
1466 kJ /
350.4 kcal
Tłuszcz
23.5 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
18.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z łososiem, ziemniakami, sałatą i pomidorem
35 min
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
30 min
Leczo z kurczakiem
30 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Ryżowa sałatka z tuńczykiem i jajkami; Sorbet owocowy
1 godz.
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Sałatka z kurczakiem i ziemniakami
30 min
Bowl z kurczakiem, brązowym ryżem i warzywami
45 min
Sałatka ziemniaczano-brokułowa z kukurydzą i szczypiorkiem
30 min
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
15 min