
Urządzenia i Akcesoria
Brokułowa sałatka z jajkiem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
8 jajek
-
600 g różyczek brokułu świeżych
-
80 g kukurydzy, konserwowej odsączonej
-
120 g białej fasoli, z puszki odsączonej
-
4 szczypta soli
-
4 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
4 łyżka oliwy z oliwek
-
koperek, świeży posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
350.4 kcal /
1466 kJ
Białko
19.5 g
Tłuszcz
23.5 g
Węglowodany
18.7 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Sód
348.9 mg