Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami

Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami

4.8 65 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • 60 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 60 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 60 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 500 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
  • 25 g grzybów, suszonych np. borowików, podgrzybków
  • 1400 g wody
  • 1 ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 324.4 mg
Białko 2.6 g
Kalorie 632.1 kJ / 151.1 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Węglowodany 21.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...