
Urządzenia i Akcesoria
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki60 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki60 g
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
ząbki czosnku2
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę500 g
-
grzybów, suszonych np. borowików, podgrzybków25 g
-
wody1400 g
-
majeranku, suszonego1 ½ łyżeczki
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
151.1 kcal /
632.1 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
21.1 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
4.3 g
Sód
324.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska