Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami

Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami

4.9 34 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    60 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    60 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    60 g
  • ząbki czosnku
    2
  • masła pokrojonego na kawałki
    50 g
  • ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
    500 g
  • grzybów, suszonych np. borowików, podgrzybków
    25 g
  • wody
    1400 g
  • majeranku, suszonego
    1 ½ łyżeczki
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 151.1 kcal / 632.1 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 21.1 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 324.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...